SUSTAINABILITY

QUALITY OF LIFE IN THE CITY
Ik heb een passie voor de toekomst van de stad. Daar woont straks de meerderheid van de wereldbevolking, en wij zullen er ook werken en recreëren. We zullen wel moeten. Kunnen groeiende steden de druk op de verblijfkwaliteit wel aan? Wat zou een oplossingsrichting kunnen zijn?

ECOSYSTEM THINKING
Duurzaamheid begint bij ‘Quality of Life in the City’. Naast slimme, smarte en circulaire oplossingen kan je de stad als ecosysteem zien. Ik focus op een vorm van duurzaamheid waarbij je het natuurlijke ecosysteem versterkt, en ontwerpt op een manier dat wij er een integraal onderdeel van zijn.

GRATIS SERVICES
Door het ontwerpen van zo’n ecosysteem ontvang je een palet aan gratis diensten terug. Van fijnstofabsorptie en buffering van stortregens tot de tempering van ‘urban heat islands’. En een verhoogde biodiversiteit. De stad van de toekomst: De Next City.

VOORBEELD?

nextcity.nl: Dit initiatief en platform heb ik opgericht om aandacht te vragen voor het ecosysteem en de biodiversiteit in de stad. Samen met de Academie van Bouwkunst Amsterdam, Arcam, Naturalis, Design Academy Eindhoven, UvA en lokale stakeholders, en in samenwerking met mijn mede-initiatefneemster Maike van Stiphout.
 
Ik doe internationaal onderzoek, publiceer, geef workshops, modereer symposia en stel exposities samen. Een kleine reizende expositie was al zelfs op de Biennale in Venetie te zien, in het HNI en op de Dutch Design Week. In 2019 hebben we de ‘The First Guide To Nature Inclusive Design’ gepubliceerd. Kijk eens op www.nextcity.nl!