ABOUT

SPATIAL SOLUTIONS, SUSTAINABILITY & STRATEGY

Ik ben een bruggenbouwer en ondernemer. Na mijn studie bouwkunde heb ik me  gericht op ontwerp, onderzoek en onderwijs met grote belangstelling voor interdisciplinaire en internationale samenwerking.

Ik heb een passie voor architectuur en de toekomst van de stad. Daarbij staan ecologische, sociale en economische waarden centraal, met een focus op ecosysteemdiensten en internationale samenwerking. Als interdisciplinaire professional werk ik in Nederland en daarbuiten. Ik zorg voor inspiratie, motivatie, inhoud en meetbaar resultaat.

Sinds 2001 geef ik les aan universitaire instellingen, bijvoorbeeld de Masteropleiding Architectuur, Landschap of Stedenbouw van de Academie van Bouwkunst Amsterdam, maar ook de TU Delft, Hogeschool van Amsterdam en andere opleidingen in Nederland en daarbuiten.

AANVULLENDE EXPERTISE

  • BNA – Jong Talent
    Sinds 2016 leid ik bij de BNA ook het Career Accelerator Programme voor jong talent: Het Next Step Program, een initiatief dat ik samen met ontwikkelaar Synchroon heb bedacht, heeft in de eerste 3 edities meer dan 120 jonge bureaus een stap in hun professionele ontwikkeling laten maken. www.nextstepprogram.nl
  • Kunstfort
    Bij het Kunstfort Vijfhuizen, een instelling voor hedendaagse kunst en erfgoed op een UNESCO World Heritage locatie (ca. 20.000 jaarlijkse bezoekers), ben ik  bestuursvoorzitter. Ik begeleidde daar de werving van een nieuwe, jonge artistiek directeur, de verbouwing van een monumentale loods tot expositieruimte en de introductie van de Code Cultural Governance. Zie Stichting Kunstfort Beheer,
  • Podium
    Tot 2011 leidde ik de culturele instelling ‘Podium voor Architectuur’ in de regio Schiphol. Vanaf de beginfase aan bracht ik dit architectuurcentrum tot bloei met een klein team van acht medewerkers en meer dan 15.000 jaarlijkse bezoekers en deelnemers. Zie www.podiumarchitectuur.nl.

Daarnaast was ik van 2013 tot 2018 voorzitter van de Stichting Kunstfort Activiteiten en in de periode 2013-208 bestuurslid bij het landelijke architectuurgenootschap AetA. Voor de Buitenwerkplaats in de polder ten Noorden van Amsterdam was ik 2013 -2017 lid van de Raad van Advies.